Shiatsu

Shiatsu is een vorm van drukpuntmassage die zich richt op het gezond,
soepel en vitaal houden van het lichaam.

Het is een manuele behandelmethode die het zelfherstellende vermogen van het lichaam en de geest stimuleert. Door het uitvoeren van druk wordt het lichaam hiertoe uitgenodigd.

Hoe ziet Shiatsu er in de praktijk uit?

Tijdens een Shiatsu sessie van Soelinda worden rotaties en stretching van de ledematen gecombineerd en worden technieken zoals vinger- en handpalmdruk gebruikt in een rustig maar ritmisch tempo. Ook ‘stille’ druk kan onderdeel zijn van de Shiatsu behandeling.

De behandeling vindt plaats op een futon, een traditionele Japanse mat.
Je draagt gemakkelijk zittende dunne kleding.

Kan Shiatsu mijn klachten verhelpen?

Wanneer een specifieke vraag is gesteld of een klacht is aangegeven is het belangrijk een groter overzicht van de gezondheidstoestand van de ontvanger te krijgen. Bij de eerste afspraak wordt tijdens het gesprek een aantal vragen gesteld om een duidelijk beeld te krijgen.
Naar aanleiding van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld.

Wat is het resultaat van een Shiatsu behandeling?

Shiatsu is preventief
Shiatsu is gericht op het gezond, soepel en vitaal houden van het lichaam.
Dus preventief. Maar heeft bij disharmonie, ziekte en herstelperiodes haar kracht bewezen en is dan ook uitermate geschikt als therapie of als aanvulling op andere behandelwijzen.

Shiatsu ontspant
Een sessie zorgt voor meer evenwicht van lichaam & geest. Het herinnert het lichaam aan de eigen kracht en het vermogen zichzelf te herstellen.
Zo kan een behandeling een positief effect hebben bij: slapeloosheid, hoofdpijn, pre-menstruele klachten, rugpijn, spierpijnen, psychosomatische klachten zoals overspannenheid/ burn-out, een moeilijke spijsvertering, lichamelijke klachten zonder medische verklaring.

Shiatsu is helend
Aanraking zorgt voor een directe invloed op het fysiologische proces in de hersenen, zo is inmiddels wetenschappelijk onderzocht. Het lichaam verhoogt de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine bij een welgemeende aanraking. Het hormoon serotonine heeft effect op o.a. geheugen, stemming en zelfvertrouwen.
Het hormoon oxytocine heeft effect op o.a. gevoelens van plezier (speelt een rol bij moederbinding).

De stilte en het behandelen volgens de Oosterse theorie van de meridiaanstelsels (lees: energiekanalen in het lichaam) zorgt zo voor een diepe en helende ontspanning.

Shiatsu is een uitstekende manier om je gezondheid in ‘eigen handen’ te nemen.

Waarom zou jij voor Shiatsu kiezen?

Omdat je een (van de genoemde) klacht(en) hebt.
Omdat je jezelf wilt trakteren op een heerlijke ontspanning, je gedachten tot rust wilt laten komen.
Of je wilt iemand anders voor een heerlijke behandeling verrassen met een Shiatsu cadeaubon.

Praktische tips

Voor een goede en ontspannen Shiatsu sessie raad ik aan: blijf ongeveer 1,5 uur voor de sessie nuchter. Drink alleen water.

De behandeling vindt plaats terwijl je gekleed bent. Breng dunne comfortabele kleding mee (denk aan yoga- of hardloopbroek, t-shirt) of trek het alvast aan. Katoen is prettig om aan te hebben.

Kom altijd zo’n 5 minuten eerder zodat je al wat hebt kunnen relaxen voordat de behandeling begint. Buiten de praktijkruimte kan je alvast plaats nemen.

Na de behandeling is het aan te raden een aantal minuten rust te nemen voordat je weer het dagelijks leven ‘inspringt’.

Een Shiatsubehandeling werkt enige tijd na, vaak is men zeer ontspannen en slaapt men goed, maar het kan voorkomen dat er o.a. spierpijn, hoofdpijn of vermoeidheid optreedt. Afvalstoffen komen vrij door de behandeling en dienen afgevoerd te worden. Dus drink zeker op de dag van de behandeling een aantal glazen water extra.

Een afspraak is tot 48 uur van tevoren kosteloos te verzetten, hierna zal deze in rekening worden gebracht.

De werkgever is vaak bereid een serie sessies te vergoeden.

Interesse?

Bel of mail voor meer informatie of een afspraak.
Telefoon: (+31) (0)6 24700148 of mail info@koetsatwork.nl