Over Soelinda Koets

Geluk begint met lekker in je vel zitten..

….vanaf 1984

Shiatsu is al vanaf 1984 een begrip op mijn pad. Door met regelmaat een Shiatsu behandeling te ondergaan blijft mijn energie op peil en houd ik mijn lichaam soepel. Het volgen van een opleiding tot Shiatsu therapeut was dan ook een logische keus.

Opgeleid in de wereld van Human Resources en werkzaam in het bedrijfsleven gaf mij rationeel gezien een prima leven. Echter, de gevoelskant van dit leven werd meer en meer belicht tijdens het volgen van de Shiatsu opleiding.

Opleidingen

Mijn eerste Shiatsu opleiding was aan de Dutch School of Classical Shiatsu in Nederland, een 4-jarige HBO opleiding, waar ook de basis van Do-In (yoga) is gelegd.

Daarna volgde de opleiding Ohashiatsu (een andere vorm van Shiatsu) in New York. En hierna nog vele bijscholingen en korte opleidingen.
Dit bracht mij in diverse landen, zoals Indonesiƫ, Frankrijk, Oostenrijk. Hier ontmoette ik veel bekwame en ervaren Shiatsu therapeuten en leraren. Zij inspireren mij nog steeds.

Combinatie met Mindfulness

Meer en meer viel het op dat mensen met een (of meerdere) fysieke klacht (en) op de Shiatsu mat terecht kwamen en vervolgens ontdekten dat gedachten en overtuigingen ook een rol speelden in het proces.

Als Mindfulness beoefenaar ontdekte ik de rust, ontspanning en vooral bewustzijn van wat in het nu speelde. Een opleiding als Mindfulnesstrainer was dan ook een logische stap.

Mindfulness is inmiddels onlosmakelijk verbonden met mijn werk als Shiatsu therapeut. Het is een waardevolle tool gebleken naast een fysieke sessie. Na een lange reeks van verdiepende trainingen te hebben gevolgd geef ik Mindfulnesstrainingen en workshops, zowel in het bedrijfsleven als bij open inschrijving of individueel.

Partnering

Loopbaan en organisatie in beweging

Kiem en Koets

Kiem & Koets bestaat uit twee professionals die de krachten hebben gebundeld en uit eigen ervaring weten dat mentale beweging gestimuleerd wordt door fysieke beweging. Kiem & Koets is ervan overtuigd dat als lichaam en geest fit zijn en samenwerken uw medewerker goed in balans komt en blijft.