MINDER STRESS,
MEER RUST EN RUIMTE

Ben jij ook altijd zo druk met alle ballen hooghouden? Heb je het gevoel dat je to-do lijstje nooit leeg raakt? Slaap je slecht? Herken je piekeren? Ben je vaak moe? Zijn zelfs de leukste dingen een opgave? Heb je last van sombere of zelfs angstige gedachten? Blijven die kleine fysieke klachten maar de kop op steken? Of heb je burn-out klachten?

Komen deze vragen je bekend voor? Lees dan verder, of neem contact op voor een vrijblijvend mindfulness gesprek.

Wat betekent Mindfulness?

Simpel! in het hier en nu zijn.

En … zonder oordeel en met je volle aandacht. Dat lijkt best simpel.. en dat is het ook! En toch, we leven vaak vanuit een automatisme. Schrik je ook wel eens ‘wakker’ in de auto terwijl je al een poosje aan het rijden bent, ‘ben ik hier al?’ Kilometers lang zijn voorbij gegaan, zonder dat je het hebt opgemerkt of met ‘aandacht’ hebt gereden. Je hebt de automatische piloot aangezet.

In 8 weken naar meer rust in je hoofd en je lijf.

Van hot naar her rennen, je suf piekeren, gevoel dat je teveel aan je hoofd hebt of de ballen bijna niet meer hoog kunnen houden.
In balans blijven in een druk leven vergt een hogere vaardigheid. Als je je herkent in een aantal genoemde punten, doe dan mee met een mindfulnesstraining bij KoetsAtWork.

Wat gebeurt er in die 8 weken?

Iedere les heeft een eigen thema en toegepaste aandachtoefeningen. Er is veel ruimte voor reflectie en vragen (alleen als jij dat wil natuurlijk). Het groepsproces zorgt er ook voor dat je leert van elkaar, dat je leert stil te staan in dit moment, en er steeds meer met je aandacht bij kunt zijn. Je kunt Mindfulness zien als een training voor je brein!

Door dagelijks 30-40 minuten te oefenen krijg je meer inzicht in je eigen functioneren, je stresspatronen en je reactie hierop. Je stapt nu uit je automatische patronen die je niet verder helpen en maakt bewust keuzes. De vicieuze (stress)cirkel wordt doorbroken waardoor je meer rust, ontspanning en helderheid brengt in je leven.

Steeds meer organisaties zetten Mindfulness in

Ook bedrijven zoals Google, Microsoft, maar ook overheden omarmen Mindfulness. Men ziet de voordelen van Mindfulness terug in het creatiever, meer empathisch, uitgeruster en relaxter zijn van hun medewerkers. Dus:

  • minder stress
  • meer ontspanning
  • meer rust
  • creatiever
  • minder fysieke klachten
  • verhoogd zelfvertrouwen
  • met meer mildheid naar jezelf en anderen kijken

Waarom de combinatie Mindfulness en Shiatsu?

Mindfulness heeft als uitgangspunt dat het lijf, emoties/gevoelens en gedachten elkaar beïnvloeden. Shiatsu deelt dit. Een combinatie van Mindfulnesstraining en Shiatsu is daarom zeer effectief.

Vergoeding

Werkgevers zijn bijna altijd bereid de kosten van een Mindfulnesstraining (of een combinatie met Shiatsu therapie) te betalen. Dit doen zij vanuit (persoonsgebonden) opleidings -en ontwikkelingsbudgetten. Vraag je werkgever naar jouw mogelijkheden. Meer en meer wordt samengewerkt met het bedrijfsleven om werknemers vitaler te laten worden. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training.

Soelinda is gecertificeerd Mindfulnesstrainer bij de Vereniging Voor Mindfulness.

Logo van VVM

 

Interesse?

Bel of mail voor meer informatie of een afspraak.
Telefoon: (+31) 06 24700148 of mail info@koetsatwork.nl